Direktlänk till inlägg 13 november 2016
Detta receptet testade jag i lördags i en rundform.
125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
½ tsk kanel (kan uteslutas)
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Garnering
12 pepparkakor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23?24 cm i diameter).
4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22?24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.
När den var klar för ugnen.
Jag hade min inne i 24 min.
Efter 24 min i ugnen.
Klar för att äta.
Jag hade lite lätt vispad grädde till.
Nästa gång ska jag bara he den inne i cirka 20 min.
Tyckte den blev lite för torr, vill gärna ha den lite kladdig i mitten.
Lycka till!!
"Kod för att importera min blogg till nouw:6340313148"
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|